Sortida al Poble Espanyol de Barcelona




El passat dilluns 27 de novembre, l'alumnat de cinquè de l'escola va visitar el recinte del Poble Espanyol (Barcelona).


En arribar, vam fer una breu parada a la Plaça Major, per esmorzar, i tot seguit vam iniciar un recorregut pel recinte. Primerament, vam investigar a través de pantalles tàctils l'origen i història del Poble Espanyol (inaugurat l'any 1929 amb motiu de l'Exposició Universal a Barcelona). Tot seguit vam passejar pels diferents carrers del Poble, tot observant les diferències en les construccions típiques de cada regió, i visualitzant diferents mini-reportatges de cada zona geogràfica. Cal dir que el Poble Espanyol és una recreació de 117 edificis, a escala real, de diferents regions espanyoles.




Vàrem observar diferents obradors i botigues d'artesans del cuir, vidre, ceràmica, pintura... També vam poder veure en directe com artesans del vidre treballaven aquest material al forn del vidre, amb una gran habilitat. Això sí que és un ofici artesanal !



Després d'aquesta visita, vam realitzar el taller d'esmalt al foc, i vam aprendre moltes coses en relació a aquesta tècnica que consisteix en aplicar sobre un metall (coure, plata o or) sorra vítria (o el que és el mateix, pols d'esmalt), barrejada amb aigua destilada. Un cop realitzades les nostres peces, les vam portar a un forn que estava a una temperatura d'entre els 700º a 900º, per tal que es fongués l'esmalt, tot aconseguint una peça única.



Finalment, ens vam atansar a la zona de tobogans i lleure del recinte, per tal de dinar i gaudir una mica, abans de tornar cap a l'escola.



Aquí us deixem una mostra fotogràfica d'un dia molt intens i divertit alhora.











































Sortida al Poble Espanyol de Barcelona Sortida al Poble Espanyol de Barcelona Reviewed by Unknown on 22:09 Rating: 5
Amb la tecnologia de Blogger.